ECD Architects
beams 5-ee3a92a9

Beam Suntory

This project involved the refurbishment, reconfiguration and extension of the site and office facilities for the Beam Suntory distillery in their Springburn headquarters site. This involved the refurbishment and extension of a 1960’s modernists block over two levels. The first stage of the refurbishment involved opening up the reception space through a two-story atrium with glazed curtain walling providing more natural sunlight. While the second stage involved enhancing the working environment by upgrading from cellular office spaces to an open plan layout, creating sufficient space for new employees and allowing for the creation of break-out spaces, formal meeting rooms and a staff kitchenette/ meeting ‘pod’. All of the work was carried out in a live environment and the end resulted in a transformation from a dull and dark facility into a vibrant and flexible working space perfect for collaboration and networking between departments.

Project website: https://ecda.co.uk/projects/bowmore-distillery-headquarters/

Image gallery

Share: Facebook Twitter LinkedIn Email

Related projects

portfoliopic_2236-5fc6eae1

Hyndland House

The West End of Glasgow is a vibrant part of the city with a thriving community enjoying cafe…
Learn more
Picture1-00f965a6

HIMACS chosen for bathroom surfaces at the Barbican, London’s iconic building.

Something of an iconic London building in the world of brutalist architecture, the semi-circular Frobisher Crescent located above…
Learn more