Seafort-1-6ec5e457

Seafort, Elie

This project involved internal alterations and extensions to a neglected B listed house. The building’s historic character and potential had been stifled by insensitive alteration and an unsightly conservatory.

Internal alterations improved the quality of the space, including improvements to light, movement and views towards Elie Beach. The existing conservatory was replaced by a sleek glass extension with a slender steel structure and pre-patinated copper roof. The extension created new dining, living, and kitchen areas, enhancing connection to the private courtyard and beautiful sea views.

    Client: Private Architect: WT Architecture Contractor: Green Olive Projects Ltd. Value: £250k Completed: 2018 Photographer: Dapple Photography

Project website: https://www.davidnarro.co.uk/projects/seafort-elie/

Image gallery

Share: Facebook Twitter LinkedIn Email

Related projects

St-Andrew-Knob-Handles-1d507747

St Andrew Square, Edinburgh

Allgood was commissioned by the project’s architect and interior designer, both long term partners of Allgood; Karen Brown…
Learn more
Todhead-001-90f2b59d

Todhead Lighthouse

Private Client | Catterline, Aberdeenshire 2015-2017 Aberdeenshire Conservation Award Winner (AALDA) 2018 Through sensitive intervention, a precisely, and…
Learn more